Bath Court

Purpose built student accommodation is currently being constructed in Central Birmingham close to all of the city’s higher education institutions. The prominent corner location acts as a 'gateway' into the city centre and utilises a deep triangular plan with the accommodation occupying the perimeter of the site.

The prominent 100m street frontage wraps itself around two sides of the site and the lower level is to be anchored by a new retail unit, gym, communal social space and silent study areas, which will animate the street frontage and increase the pedestrian footfall in what is currently a predominantly vehicular thoroughfare. The upper levels provide apartment accommodation for 400 students.

To the rear, a large landscaped raised terrace provides external space for the students and a central light well allows natural light deep into the building.